Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ СТАРТУВАЛИ ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ПОДІЙ ТА ВИДАТНИХ ПОСТАТЕЙ УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917-1921 РОКІВ

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України і військової доблесті захисників рідної землі, визнання історичного значення подій, пов`язаних з визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки, у Військовому інституті стартували заходи щодо відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників.

Так, за сприяння директора філії Національного музею історії України “Музей історії української революції 1917-1921 років” Олександра Кучерука курсанти мали можливість ознайомитись з предметами й документами з початку ХХ століття, доби УНР, ЗУНР, Української Держави, Директорії УНР, Першого та Другого зимового походів УНР, етапами розвитку державницького руху початку ХХ ст., створення і діяльність Української Центральної Ради, уряду – Генерального Секретаріату, згодом Народних міністерств, Армії УНР, тут містяться унікальні комплекси генерала М. Капустянського, полковників Є. Коновальця та Р. Сушка.

Цікавою та змістовною була розповідь про Українську Державу гетьмана Скоропадського, Акті Злуки, що ухвалений 22 січня 1919 року українським парламентом — Конгресом трудового народу України.

Окреме захоплення у відвідувачів викликати реконструйовані військові однострої Армії УНР, Української Галицької Армії, Січових Стрільців.

Окрім того, у холі навчального закладу відкрито експозицію про видатного борця за незалежність України полковника Євгена Коновальця.

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента України 2017-й рік проголошено Роком Української революції 1917-1921 років. Упродовж року в різних форматах та в рамках різних заходів Військовий інститут розповідатиме про події Української революції і вшановуватиме борців за незалежність.

Фотографії