Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІКНУ УРОЧИСТО ВШАНУВАЛИ ЗАХИСНИКІВ БАТЬКІВЩИНИ ТА 83-ю РІЧИЦЮ ДНЯ ВІЙСЬКОВОГО ІНСТИТУТУ

Перед початком урочистого зібрання було організовано перегляд документальних фільмів з циклу  “Історії нескорених”. У своєму вступному слові заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч розповів присутнім про історію походження свята Покрови, його значення в житті українців та славетній сторінки становленні і розвитку Військового інституту.

— Ми пишаємось нашими випускниками, які ввібрали в себе найкращі традиції вищої освітянської школи і сьогодні разом з іншими військовослужбовцями боронять мир на східних кордонах держави.

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський звертаючись до особового складу у своїй вітальній адресі зазначив:

— Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. Як відомо, це свято знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Бажаю наснаги у відродженні найкращих національних традицій, ратного служіння на благо народу, задля слави нашої рідної України!

До присутніх були доведені святкові накази Міністра оборони України, Ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, начальника Військового інституту, якими заохочено представників навчального закладу – учасників бойових дій в зоні АТО та найкращих військовослужбовців.

Виступи учасників заходу супроводжувалися музичними вітаннями та піснями солістів військового оркестру, серед яких були учасники військово-патріотичних заходів в зоні АТО Маріана Дружинець та Анатолій Варченко.

Завершився захід традиційним виконанням Бойового гімну Військового інституту Це наш шлях” у виконанні соліста оркестру Анатолія Варченка.

А з нагоди Дня Захисника України, в Університеті відбулися урочисті заходи за участю ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій на території інших держав, миротворців, учасників АТО – співробітників і студентів університету, офіцерів і курсантів Військового інституту. На урочистостях у Мистецькому салоні проректор з науково-педагогічної роботи В’ячеслав Шамрай висловив слова вдячності та вручив Грамоти за мужність і патріотизм офіцерам і курсантам нашого навчального закладу. Чарівні мелодії українських народних пісень у виконанні капели бандуристів факультету народних інструментів КНУКіМ Хай Свята Покрова Україну збереже завершили це незабутнє Свято.

Фотографії